Søkemotoroptimalisering er i stadig endring. Mange av de som jobber med nettopp søkemotoroptimalisering har fryktet mange av endringene og gjør jobben vanskeligere for dem. Dette er nok korrekt, men det leder oss også til en viktig faktor for SEO. SEO-arbeid er ikke kampanje-arbeid. Det handler nemlig om noe helt annet.

De siste par årene har Google gjort mange endringer, noen av de aller viktigste (for de som jobber med SEO) er kanskje:

1: (Not provided) – En av mine erkefiender
2: Hummingbird
3: Authorship
4: Pagerank data som ikke lenger oppgis
5: Google + som stadig vokser
6: Lange og inngående artikler

Hva betyr egentlig dette for de som jobber med søkemotoroptimalisering (SEO)? Det handler om å få kunden til å innse at søkemotoroptimalisering ikke er noe man jobber med en kort tid for å «rangere høyt i søkemotorene». Det handler om brand building, det handler om å skape seg en identitet på nett, i likhet med hvordan du ønsker å fremstå på Facebook eller andre sosiale medier.

Så hovedspørsmålet blir: Hvordan ønsker du at bedriften din skal være synlig på internett?

Bonusen er selvsagt at jo bedre du er på å gjøre bedriften din synlig på internett, jo høyere vil du også rangere i søkemotorene (ihvertfall Google) I begynnelsen kan det være et salgsargument som det ikke er lett å få gjennomslag for, men Søkemotoroptimalisernig blir i stadig større grad en del av å kunne rådgi kunden på hvordan de skal oppføre seg på nett, og hvordan de kan utnytte alle de fordeler som finnes på nett. Så blir det opp til kunden å følge rådene og strategien som blir lært bort.

Søkemotoroptimalisering handler i stadig større grad om å få kunden til å selv innse hva som trengs og å få kunden engasjert og interessert i å drive med dette selv. Så får vi SEO-folk sørge for å gi av vår kunnskap for å hjelpe bedrifter med å bli synlige på internett.