Ryktene vil ha det til at dette er nok en stor opprydning hos Google og at mange aktører vil kunne merke signifikante endringer i rangeringen i det organiske søket til Google. Faktisk hevder Matt at dette kan bli en av de store «snakkisene» i 2013, ettersom algoritmene oppdateres i stor grad, og da spesielt er det link network og panda algoritemene det er snakk om. 

Penguin update
Sist Penguin update var i oktober 2012, og det er nok en del markedsførere som er spent på hva denne nye oppdateringen vil innebære for dem. Høyst sannsynlig vil denne nye oppdateringen også påvirke svært mange nettsider og så SEO-industrien til å «skjelve i buksene».

Er det egentlig så alvorlig?
For de aller fleste nettsider, så vil nok ikke denne oppdateringen være av svært alvorlig grad, men det er alltids noen som har bygget SEO-strategien på måter som er svært sårbare for endringer i Google sine algoritmer, og disse vil nok oppleve større nedturer enn «hvermannsen». Så lenge man følger etiske retningslinjer for SEO og ikke jobber på en «unormal» måte når det gjelder rangering i søkemotorene, så vil nok en slik oppdatering ikke bety all verden. Faktisk kan den for de som jobber riktig faktisk bedre resultatene, fordi de som «jukser» seg til bedre plassering faktisk ikke lenger vil ligge øverst i søkeresultatene.

Min blogg har ihvertfall ikke blitt påvirket av noen Panda oppdateringer, men så har heller ikke bloggen min nok volum til å kunne bli påvirket i noen grad heller.

Tenk etisk SEO når man jobber med SEO, sørg for at linker som bygges er relevante og «riktige» og sørg for at hjemmesiden holder en teknisk høy standard, så er mye av jobben gjort, uansett hvilke oppdateringer Google gjør. Og sist, men ikke minst, sørg for at du er aktiv i sosiale medier, ettersom dette er et område som i stadig voksende grad påvirker SEO-resultatene.  

{module 87}{jacomment off}

1